Nancy Kerrigan och Tonya Harding

Home / Nancy Kerrigan och Tonya Harding - 7 januari, 2019 , by cameron

Nancy Kerrigan och Tonya Harding är två före detta konståkare som hamnade i medial uppmärksamhet på grund av en misshandel. Tonya Hardings exmake slog Nancy Kerrigan i ena knät, förmodligen för att förhindra henne att tävla mot Tonya Harding. Händelsen kastar en skugga över dessa två idrottare eftersom de båda var väldigt duktiga inom sporten men på grund av all uppmärksamhet av händelsen minns vi dem inte för deras prestationer, utan för misshandeln och andra tråkigheter. Tonya Harding levde ett struligt liv och det har till och med gjorts en film om henne. Hennes mor var väldigt sträng och kontrollerande.

Tonya Harding

Tonya Harding hade en lovande karriär inom konståkningen men hennes personliga liv kom emellan flertalet gånger. Hon fick sin titel fråntagen vid nationella mästerskapen 1994 på grund av misshandeln mot konkurrenten Nancy Kerrigan. Samma år ställde de båda konståkarna upp i VM och Nancy Kerrigan vann silver. Tonya Harding kom in på åttonde plats, vilket tog väldigt hårt på henne. Hon gick upp i vikt och 2002 började hon med kändisboxning där hon vann flera matcher. Harding har verkligen levt ett annorlunda liv jämfört med många andra. Hon hade mycket talang inom idrott överlag men hennes personliga problem ställde alltid till det för henne.

Sammanfattning

Tonya Harding och Nancy Kerrigan var rivaler inom konståkningen men deras prestationer överskuggas av negativa händelser och vi minns dem snarare på grund av misshandeln av Nancy Kerrigan som fick ena knät sönderslaget inför en tävling. Tonya Harding levde ett struligt liv, vilket finns dokumenterat i en nylanserad film som heter ”I, Tonya”. Harding har levt ett minst sagt händelserikt liv och hennes stränga mor påverkade henne mycket under hennes uppväxt. Hon blev ofta misshandlad av mamman och även av hennes före detta make. Margot Robbie spelar huvudrollen i filmen där många av händelserna framgår i en filmatiserad version av hennes liv.